I LOVE YOU


~and it's forever~

About Me

My Photo
I dedicated this blog to the one that i loved most... I don't know how to show my love to him as I'm a very shy person... Well this is one of the ways how i can prove my love for him.... My heart is closed only for him now n forever... Nobody n nothing will change this feeling.... I always pray to Allah that this relationship will end up with the purest tie called MARRIAGE... May Allah n our parent bless us... Amin~

11/24/10

"My Sister's Keeper"



i just watched this movie... it was so sad... let me tell u a little bit bout' the story... it's about a girl who suffers cancer since she was a child... if it was an adaptation from the real story, i'm so proud of the girl... she survived for quite a long term... then she died in her teen ages... i cried along watching this movie... ;-(  i can't imagine if i'm her... well u know wht i mean... im thankful to god that im not the 'chosen' one... i'm not strong enough to face the world n surrounding with perfect family that will pretend to be happy but actually cry inside.... i just can't afford it... however, i'm so proud of the 'people' who successfully made it... may God bless them... for those who have it or having a family member that is in the situation, i pray for ur strength... be strong... n for the others whom i can prefer 'perfect', do appreciate everybody... if we think that we are having bad luck, think that there are other people who live in even more misery life outside... be thankful is vital.... god bless us...

Temporary Removal



hmmm penat gile hri ni... dh due minggu aku n family aku x abes2 packing brg nk pndh umh... tp sementare jer... penat gle nk packing2 n alih2 brg yg tersangat lah berat... hadoiii skt pinggang... nnti umh dh siap nk kemas plak blk... hurmmm... tp xpela, bukannye selalu dpt rse cmni... pnat pun pnat la, yg penting dpt tolong family aku especially mak... cian dier.. au sgup sakit pinggang n kaki asalkan die x sakit... lutut die tu dh x kuat... sian aku tgk... aku x mampu nk tlg ape2 except meringankan tugas die jer... 


Ni baru brg2 dr blk aku.. blm yg kt bwh lg.. serabut kepala klu tgk...

X abes kms lg...

walaupun aku sibuk ngn kje2 packing brg2 ni, aku ttap x lupe pd die... I MISS HIM SO MUCH! aku doakan semoga die slalu dlm kdaan yg baek2... yela aku x dpt nk jge die as before... bkn jge ape... mksd aku xde sape nk pastikan die dh mam ke blm, die sht x, assignment die sume ok x, n brg2 keperluan die ckup or x... but now, die kne la jge diri sendiri... wlupun msg n call hari2, tp aku ttp rndu nk tgk muke die... rndu nk tgk his eyes... hmmm xpe, aku kne kuat! xkan sbb cinta je aku blh lemah btl x??? so skg aku kuatkan smgt looking for a job.. takot gile nk m'hdpi hri pkrjaan ni... aku tkot menganggur... tp maybe rezeki blm ade... so aku tgu je dgn sbr.. tp aku x stop seeking for a job.. aku x kan memilih... aku sgup mule dr bwh cm bpk aku... he started by become an office boy... n as a result, he's so successful now... alhamdulillah... he's my idol... i'll be like him...


so, blk pd cite utama, esk smbung kms umah lg.. selagi x pindah, selagi tu la x abes kmas... hmmmmm

11/23/10

My Last Day at Melaka With Him... ;-(



sedih gile nk berjauhan... maklum la, selame stahun ni kmi dekat... bile msing2 free je msti akn spend time together n makan sme2... hari2 terakhir aku kt sne pn die setia teman aku study smpai tertido.... thanx dear!! aku sebak n terharu dgn pengorbanan die... walaupun die x cku tdo, tp die x kisah yg penting aku study... aku ni plak x blh study kt umah, klu x mesti tdo je kje.. hihihihi... anyway thnx  lot my dear coz always be by my side along the examination days... sbb tu la aku sedih gile mse nk blk umah after finished the study... sbb ktrg ayik melekat je mcm belangkas.. ups!!! jgn pk laen eh..... hihi... meaning that, ari2 aku akn dpt tgk muke die... then bile dh blk umah, hari2 tu aku rse cm ade kekurangn je... bile pk2 blk, rupe2nye aku x tgk muke die, tu yg rse kurng tu.. ummm sedih sgt... tp aku kne kuatkan semangat... aku tau die pun sedih, tp we both have to be strong... utk berdekatan tnpe perlu berjauhan (kahwin), kmi kne mencpai kejayaan dulu, then bru laa sue blh dilangsungkan dgn jayanye...


plg akubersyukur bile parent aku merestui hubungan kami... plg ketara adlh mak aku... die adlah insan yg plg gembira apabila mengenali sufi sbgai bf bru aku... naluri ibu... aku igt pesan En, Abdul Rahim, lecturer computer, die ckp, dlm percintaan n berumahtangga ni, restu ibu bapa adlh plg pnting.... then, bile parent aku happy n restu hbgng kmi, aku sgt2 bersyukur pd tuhan... kmi akn mnjge kesucian n kehormatan hbngn kmi mak, bapak... 


hmm so back to the last days story... aku harap kmi berdue akn dpt kje yg baek2 stu hri nnti... n aku juge berdoa semoga hbgn kami berdue deberkati oleh tuhan.. Amin... then, the last day aku dgn die, byk jgk yg die pesan.. yela, aku kn pompuan... tntu byk dugaannye dlm dunia pkrjaan nnti... insyaallah aku aknjge diri baek2... aku pn harap semoga die sentiase dilindungi oleh Allah...


sblm blk, aku n family sempat g hostel die n jumpe die... sbnrnye aku mmg teringin gile nk jumpe die.. tp malu nk gtsu family aku... but thanx a lot to my mum sbb sgt memahami isi hati aku... aku terkejut jgk ble mak aku kate, "ko nk jumpe sufi ke kak? jom la g hostel die..nk suh die dtg cni nk hujan plak. g bungkuskan nsk n air utk die, nnti kite g sne.." rase nk melompat je bl mak ckp cmtu... ngeeee... then, kami pn singgah la hostel die sblm blk... aku x blh tatap muke die lme2 sbb tkot nangis... then, itulah saat terakhir aku d melaka after abs Degree... hmm these are some of the pictures at the last day aku kt Melaka dgn die...








Sian die smpai tertido tmn aku study.. hikhik


Study kt Library JJ


1 Year Anniversary...

11/11/2010... tarikh ni genap la setahun kmi bercinta... wlupun bru setahun, byk suka dn dukanye... of course dlm bercinta ade psg surutnye... tp kmi pegang stu prinsip, TRUTH& TRUST... Alhamdulillah krne prinsip ni kmi msih bertahan... stu tahun x ckup lg utk kmi mengenali hati budi msing2... bak kate org, utk mengenali hati budi psgn kite, kite perlu mase selama2nya... meaning, kite perlukn mse semur hdup utk mengenali psngn kite tu... x sume org perfect, that's why kami trime je kekurangan n kelebhan msing2... 


so, 11/11/2010 aritu, ktrg pn celebrate ala kadar je sbb time tu aku tgh final exam... kami ikat stu lg janji.. dlm mase setahun or 2 thun ni, kmi akn gigih mencari duit utk menghalalkan hubungan kami... kmi x nak bergantung sepenuhnye pd parent kami... kmi akn cube sedaya mugkin utk mengumpul duit sendiri... insyaallah semoga rezeki kmi mudah... aku percaya yg rezeki Allah ade d mne2... cume usaha kite yg menentukannye...


so at that day, kmi spend time together n bincang perkare2 yg matang n serius... maklumla msing2 pn umur makin meningkat... kmi byk berfikir tntg mase depan... dlm dunia yg semakin menghampiri kehancuran ni, kami berdoa semoga kami sempat disatukan sebagai suami isteri supaya kelak, kami akn berjumpa kembali di syurga sebagai suami isteri... aku xnk orng lain... aku hanye mahu die... 


die mempunyai pakej tk aku pilih sebagai suami... sikap yg plg aku kagumi ialah penyabar... sikap sbr die sgt tgi... aku agk panas baran tp dgn kesabaran die, aku dpt dikawal... Alhamdulillah, die blh menerima sikap aku ni... n aku jgk menerima die seadanya... kmi akn cube perbaiki sikap negative msing2... n now, after one year, we are getting to understand each others behavior.. hope that we are getting more matured and achieve the dreams to be successful persons in our lives... Amin...


finally we got the couple watches... sooo happy.... ngeeee
Anniversary night...


I love his eyes..

Cute!








11/22/10

Some of His Cute Presents....

Ni sume antara hadiah2 yg die bg kt aku... so sweet.... die dh phm aku ni seorang yg agk mnje n menggilai kaler pink... ape yg die wt kt aku sgt2 sweet.... igt lg, time birthday yg ke 23, die sgup dtg tgh2 mlm n tgu kt bwh umah for birthday wishes.. aku dh la tgh mamai dh nk tdo... terkjut gile aku.... dgn kelam kabutnye aku pn menggelabah siap ape yg ptot n trun bwh... tp ktrg jmpe jp jela kn... gile pe tgh2 mlm jmpe... kang jumpe kak pocong kang terkencing plak kt ctu...hikhik... so,these are some of his presents selama setahun kmi couple... tq dear....
 
Hello Kitty pillow.... tp kn, sbenarnye blkg die dh koyak... so sorok la kn.... ngeeeee

I always wear his ring....

Pink Mashimaru yg kuat tdo....

This is the ring which he proposed me at Tesco Food Court... How cute....





11/21/10

Choki Choki

Choki2 ni kire first present aku bg kt die... mse tu ari prtme ktrng bertukar2 no fon n aku trus bg die choki2... ngeeeee